Lėtas gaminimo būdas "Sous vide"

Naudojant cirkuliatorių ir ruošiant maistą lėtu gaminimo būdu, pasigaminsite patį skaniausią ir aromatingiausią maistą. Ruošiant maistą su cirkuliatoriumi pasieksite tokių rezultatų, kurių neįmanoma pasiekti jokiu kitu gaminimo būdu. Cirkuliatorius šildo vandenį ir palaiko reikiamą maisto gaminimo temperatūrą, tokiu būdu gaminamas maistas būna sandariai uždarytas, gaminamas savo sultyse, dėl to jis niekada nepervirs ir nesudžius.

Maisto cirkuliatoriai:

APIE MAISTO CIRKULIATORIUS
Maisto cirkuliatoriai ir lėtas gaminimas „Sous vide” sparčiai plinta visame pasaulyje, šia pažangia technologija naudojasi vis daugiau žmonių, norėdami pasigaminti aukštos kokybės ir tobulo skonio patiekalus. Be šios technologijos savo darbo nebeįsivaizduoja ir garsiausi pasaulio virtuvės šefai, nes tokiu būdu ruošiant maistą, galima pasigaminti produktus keliom dienom į priekį, paskui tik reikia greitai juos pakepti, kad maistas apskrustų. Maistas gaminamas specialiuose maišeliuose žemoje temperatūroje, iki 100 ºC (dažniausiai uždaromas vakuuminiu būdu) būna sultingesnis, minkštesnis, nepraradęs vertingų maistinių savybių. Taip produktai nedžiūna, nesausėja. Kiekvieną kartą pasigaminsite tobulo skonio patiekalus, nereikės nuolat tikrinti ir būti šalia puodų, nes viską už Jus padarys cirkuliatorius.

DAUGIAU JOKIO STRESO GAMINANT
Gaminant maistą įprastu būdų, keptuvėje arba orkaitėje, maistas dažnai perkepa, išsausėja, taip pat sunku atitaikyti reikiamą gaminimo laiką. Maisto gaminimas dažnai sukelia daug streso ir spelionių, ypač kai mėsta perkepa ir tampa sausa. Gaminant maistą su cirkuliatoriumi, kiekvieną kartą pasieksite aukščiausios kokybės, pilnavertišką ir burnoje tirpsančio maisto rezultatą.

GAMINKITE VISKĄ
Naudojant cirkuliatorių, žema temperatūra gaminkite viską – mėsą, daržoves, kiaušinius, vaisius, žuvį, jūros gerybes. Žuvį paruošti pakaks 20 min. (52–60 ºC temp.), jūros gerybes – 35 min. (60–65 ºC temp.), kiaulienos kepsnį – 2 val. (65 ºC temp.). Šis gaminimo būdas idealiai tiks mėgstantiems gaminti egzotiškus patiekalus, organizuojantiems draugų pietų susitikimus, mėgstantiems atrasti tikrą maisto skonį bei taupantiems laiką žmonėms.

KAIP NAUDOTI
Lėtas gaminimas cirkuliatoriumi vyksta panardinus maisto produktus į specialius vakuumavimo maišelius. Aparatas šildo vandenį, taip palaikydamas reikiamą gaminimo temperatūrą. Dar geresniam rezultatui pasiekti, rekomenduojame prieš tai maisto produktus užvakuumuoti (vakuumatorius rasite čia).

Naudojimosi eiga:
1. Į puodą įpilkite kambario temperatūros vandens ir pritvirtinkite cirkuliatorių. Rekomenduojame maistą gaminti specialiame šiam gaminimo būdui pritaikytame inde.
2. Įdėkite maistą (galima jau pamarinuotą) į specialų maišelį su sandariu uždarymu ir panardinkite į puodą. Rekomenduojame prieš tai iš maišelio ištraukti orą su vakuumatoriumi.
3. Įjunkite cirkuliatorių į maitinimo lizdą ir nustatykite norimą temperatūrą, tuomet leiskite vandeniui įkaisti. Kiekvienas patiekalas turi savo gaminimo temperatūrą ir laiką.
4. Baigę gaminti, maistą trumpai pakepinkite keptuvėje, kol lengvai apskrus, galite pagardinti mėgstamais padažais ar prieskoniais. Išvirtą maistą taip pat galite dėti tiesiai į šaldytuvą ir pabaigti gaminti kitą dieną. Maistas šaldytuve išsilaikys iki savaitės. 

NAUDOKITE KARTU SU VAKUUMATORIUMI

Patiems geriausiams rezultatams pasiekti, rekomenduojame gaminant produktus lėto gaminimo būdu, prieš tai maisto produktus užvakuumuoti specialiu vakuumatoriumi. Maisto produktai uždarytuose maišeliuose niekada nedžius, liks sultingi, nepraras savo natūralaus skonio ir išlaikys visas savo gerąsias savybes.

Pirmiausia vakuumatoriaus pagalba maisto produktai yra vakuumuojami, taip ištraukiamas visas oras, maistas gaminasi savose sultyse. Vėliau užvakuumuoti maišeliai su maistu dedami į indą ir verdami žemoje temperatūroje su cirkuliatoriumi. Gaminant tokiu būdu, kaskart mėgaukitės tikru maisto skoniu ir aromatu, lyg aukščiausios klasės restorane!

Scroll to Top