Su maisto vakuumatoriumi šviežią maistą išlaikysite virš savaitės

Vakuumuota kiauliena šaldiklyje išsilaikys iki 3 metų. Vaisiai šaldytuve – iki 2 savaičių. Sūris šaldytuve – iki kelių mėnesių. Šviežią mėsą įptastai šaldytuve galima laikyti tik iki kelių dienų, o užvakuumavus – net iki 10 dienų!

Vakuumatoriai:

APIE MAISTO VAKUUMATORIUS
Maisto vakuumavimas egzistuoja jau kelis dešimtmečius ir tampa vis populiaresniu įpročiu mūsų kasdieniniam gaminimui. Maistą įpakavus į specialų vakuuminį maišelį ir ištraukus iš jo orą, produktus galėsite šaldytuve laikyti net kelias savaites. Bakterijos dauginasi, kuomet gauna dėguonies ir šilumos. Kadangi vakuumavimo metu pašalinamas visas oras, nebesiveis nei bakterijos, nei pelėsis. Vakuumuoti produktai ilgiau išlaiko savo kvapą, skonį, galiojimo terminą ir savo gerąsias savybes. Atkreipiame dėmesį, kad vakuumavimui netinka įprasti maišeliai, reikia naudoti specialius vakuumavimui skirtus maišelius. Jų galite įsigyti pas mus – spauskite čia.

MAISTO PRODUKTŲ UŽŠALDYMAS
Užšaldant mėsą įprastu būdu, joje esanti drėgmė virsta ledo kristalais, kurie įsiskverbia į produktą ir pakeičia jos spalvą bei skonį, taip pat ardo mėsos struktūrą. Ilgainiui produktas pradeda gesti, išsausėja. Vakuumuota mėsa nepakeičia nei skonio, nei spalvos, mėsa šaldiklyje gali išbūti iki poros metų.

VAKUUMUOKITE VISKĄ
Vakuumuokite smulkiai ir stambiai pjaustytus produktus, žalius arba jau paruoštus, marinuotus gaminius. Mėsą, sezoninius vaisius, daržoves, jūros gerybes, makaronus, ištraukite orą netgi iš jau atidaryto vyno butelio (yra pridėtas specialus antgalis). Vakuumuoti vaisiai ir daržovės išlieka šviežūs 2 savaites, kai laikant įprastai jie pradeda vysti jau kitą dieną. Visi vakuumuoti produktai gali išsilaikyti ne dienomis, o metais! Pavyzdžiui šaldyta mėsa arba žuvis.

KAIP VEIKIA VAKUUMATORIUS
Į specialų maišelį sudėkite maisto produktus, tuomet visą maišelį įstatykite į vakuumavimo aparatą. Elektrinis prietaiso variklis susiurbs visą maišelyje esantį deguonį. Šią technologiją stipriai naudoja aukščiausios klasės restoranai, o šiai dienai savo virtuvėje ja gali naudotis kiekvienas žmogus. Patogu. Greita. Skanu. Žviežia.

SUTAUPYKITE LAIKO, NEŠVAISTYKITE PRODUKTŲ
Maisto vakuumavimas padeda mažinti išmetamo maisto kiekį, kadangi produktai mažiau genda. Taip pat tai sutaupo daug brangaus laiko – iš anksto susiplanuokite savaitės valgiaraštį ir į specialų maišelį sudėkite jau paruoštus, supjaustytus, marinuotus produktus. Jums liks tik išsiimti ir pasigaminti.

MAISTO CIRKULIATORIUS

Norint pasiekti patį skaniausią, sveikiausią ir aromatingiausią maisto gaminimo sprendimą – vakuumatorių naudokite kartu su maisto cirkluliatoriumi. Taip maistą pasigaminsite dar sveikiau ir greičiau! Cirkuliatoriuje nustatykite norimą temperatūrą ir įstatę jį į puodą lėtu režimu gaminkite maistą. Maistas gaminamas savose sultyse niekada nepervirs ir nesudegs, taip pat visuomet išliks sultingas ir minkštas. Susikurkite aukščiausio lygio restoraną savo namuose!

Iš anksto pasiruoškite maistą maišeliuose, ištraukite orą vakuumatoriumi gaminkite „Sous Vide“ lėto gaminimo būdu. Tuomet paruoštą produktą įdėkite į šaldytuvą arba šaldiklį. Jį pabaigsite ruošti bet kada, kada turėsite laiko. Tokį būda naudoja virtuvės šefai savo restoranuose visame pasaulyje.

Scroll to Top